Doporučené sečení trávníku

Správně posekat trávník je velmi důležité pro jeho celkový vzhled a hlavně jeho životnost.


Pravidelným sečením udržujeme požadovanou výšku vaší travní plochy. Tímto pravidelným procesem podporujeme jeho " zhušťování", snižujeme výskyt plevelů (pokud je trávník dostatečně hustý, tak se plevel těžko ujímá) a v neposlední řadě udržujeme pravidelným sekáním trávníku jeho krásný vzhled. 


Četnost sečení je samozřejmě také závislá na vydatnosti srážek, roční době a teplotě. Nedoporučuje se pokud je delší dobu sušší období sekat trávník na moc nízko nebo ho sekat příliš často, naopak pokud je dostatečně teplo a vydatný přísun vody, tak musíte počítat s tím, že trávník můžete sekat každý 4-5 den.


V případě že máte nově založený trávník, tak první 2-3 sečení doporučujeme provádět s nastavením výšky na 6-7 cm. Je to kvůli vysychání a především nový trávník nemá ještě tak hluboké kořeny a při nižším sekání se bude zbytečně vytrhávat. 


Pokud se stane, že vám trávník přeroste, tak ho hned nesekejte na původní výšku, ale s odstupem několika dní ho zkracujte postupně. Výška trávníku se pohybuje od 2-5 cm.

5
Před sečením je doporučeno zkontrolovat celkový stav vašeho stroje jako je - nastavení výšky sečení, dostatek paliva, nabité baterie, hladina oleje v motoru atd. V neposlední řadě je potřeba také provést kontrolu pozemku samotného, jestli nejsou v trávě cizí předměty jako hračka větve atd.

6
Pro správný růst vašeho trávníku je také potřeba nezapomínat na pravidelné hnojení trávníkovým hnojivem a kvůli postupnému uvolňování živin doporučujeme hnojiva s dlouhodobým účinkem.

Jak se starat správně o trávník je poměrně dlouhé téma a pokud vás zajímá více, nebo potřebujete poradit, tak nás neváhejte kontaktovat.