Zažijte opravdový komfort při práci kolem domu a na zahradě. Benzínová pila STIHL MS 231 C-BE s rychloupínáním řetězu (B) a ErgoStartem (E) maximálně usnadňuje práci uživatele. Tato motorová pila nabízí až o 20% nižší spotřeba paliva a má o 50% nižší emise zplodin ve srovnání s konvenčními dvoutaktními motory STIHL bez technologie motoru 2-MIX, kterou je tento stroj vybaven. 

Díky praktickému zařízení pro rychlonapínání řetězu je výměna řetězu rychlá a snadná. Po povolení šroubení krytu řetězky je možné rychle a jednoduše napnout pilový řetěz nad ním umístěným stavěcím kolečkem. K tomu nepotřebujete žádné nářadí, což je velmi pohodlné.

Komfortní startování díky ErgoStart umožňuje spirálová pružina mezi kladkou se startovacím lankem a klikovou hřídelí vyrovnává silové špičky, takže je při tahu za lanko skoro ani necítíte. Oproti běžným startovacím systémům snižuje STIHL ErgoStart množství vynaložené síly o polovinu – a dovoluje asi o dvě třetiny nižší rychlost při startování motoru.

Motorová pila STIHL MS 231 C-BE disponuje velmi nízkou úrovení vibrací. STIHL totiž vyvinul vysoce kvalitní antivibrační systém. Antivibrační systém významně snižuje vibrace, které vytváří motor a pracovní nástroj v místě upevnění rukojetí.

Systém filtrace vzduchu s předřazeným odlučováním funguje tak, že nasátý vzduch je setrvačníkem uveden do rotace. Odstředivou silou jsou větší a těžší částečky nečistot odloučeny ke stěně skříně a vyneseny ven ze stroje přes žebra válce. Prostřednictvím předřadného odlučovacího kanálu je tak do vzduchového filtru přiváděn vzduch, který neobsahuje téměř žádné částečky nečistoty.

Motorová pila STIHL MS 231 C-BE splňuje přísné předpisy pro emise EU II a EPA II. Je vhodná k řezání palivového dřeva a pro stavební práce ze dřeva. Vhodná je také ke kácení stromů do průměru 35 cm.

STIHL MS 231 C-BE