Usnadněte si práci na zahradě s výkonným zahradním traktorem STIHL RT 4082, který disponuje hydrostatickou převodovkou pro sečenou plochu do cca 4.000 m2. Zahradní traktor STIHL RT 4082 - rider nabízí malý poloměr otáčení, jednoduché řazení i přepínání jízdy vpřed i vzad. Traktor má šířku záběru 80 cm, výšku střihu 35-90 mm a objem koše 250 l. Hmotnost traktoru je 202 kg a výkon 7,6 kW. 

Praktický pedál pojezdu snímá tlak nohy, díky čemuž lze rychlost pojezdu plynule a jemně regulovat od klidového režimu po maximální rychlost. Současně má traktor samostatný brzdový pedál je pro bezpečné ovládání. Chod vpřed a vzad se přepíná pomocí páky. Z ovládacího panelu lze jednoduše zapnout, nebo vypnout žací nože díky elektromagnetické nožové spojce (EBC). 

Zahradní traktor STIHL RT 4082 - rider vyniká robustní rámovou konstrukcí, která garantuje výbornou stabilitu a bezpečnost. Proto lze na traktor také bezpečně používat i v kombinaci s adaptéry jako radlice na odhrnování sněhu, přepravní vozík, nebo travní válec. Podlaha traktoru je nízko, takže snadno nastoupíte i vystoupíte. Velké pneumatiky mají profil, který šetří trávník a takřka nezanechává stopy.

Zahradní traktor STIHL RT 4082 má speciální systém zachytávání trávy, který umožňuje přesné sekání hrany trávníku díky tomu, že je tráva zachycena a odvedena po obou stranách žacího ústrojí. Mulčování docílíte ucpáním výhozového otvoru. Tráva se pak rozseká a rozmělní v prostoru žací skříně a dochází k rychlému rozkladu travní hmoty. 

Zahradní traktor STIHL RT 4082